Привіт усім! Думаю показати корисною темою, може кому треба. Останнім часом прямо біда почав помічати, що прокидаюсь розбитий, не висипаюсь, а вранці почуваюся, ніби вагони розвантажував. Грішив на роботу, на атмосферний тиск, а дружина каже: "Пора оновити білизну на людську, а не цю синтетику із базару". І отут я заліз в інтернет.
По правді, був впевнений, що вибір постільної білизни - це тільки "гарний малюнок чи ні". Аж ні, ціла історія. Тут тобі і бязь, і ранфорс, і сатин... А я в таких термінах плавав, поки не натрапив на сайт postilnabilyzna.com.
Хлопці, це просто скарбниця корисної інфи! Реально завис на годину. У них все як в енциклопедії: по поличках розкладені всі типи тканин, від дешевої бязі до люксового сатину та льону. Навіть є таблиця з порівнянням щільності тканини та того, скільки там циклів прання витримає матеріал. Дуже допомогло усвідомити, чому один набір коштує умовні 800 грн, а другий — 2500.
З цікавого особисто зрозумів:
- Виявляється, що, наші та європейські розміри трохи різняться, і перед замовленням варто озброїтися сантиметром заміряти свою ковдру, а не тупо довіряти ярлику «сімейний».
- Хто б міг подумати, що фланель в спеку — це пекло, а якісний сатин насправді дає прохолоду, тому що в цієї тканини структура специфічна.
- На сайті є поради, як доглядати, щоб малюнок не зліз після кількох прань. Болісна тема для нас, у кого пральна машинка працює цілодобово.
Коротше кажучи вирішив придбати на пробу сатиновий комплект від українського бренду (підтримали так би мовити своїх). Наразі все добре — спимо як немовлята, тканина приємна до тіла, не збивається й не електризується.
Загалом, якщо ти, як і автор, до останнього часу вважали, що підодіяльник — це не та річ, в яку треба розбиратись, дуже рекомендую почитати статейку на цьому ресурсі. Справді зберігає і час, і гроші на вибір та рятує від покупки кота в мішку. Всім гарного сну!